Efter bion kom de besök med brorsan och fru. Trots frugans skeptisism baserat på minnen från bamba blev det en riktig hit, även om jag kanske för min egen smak skulle vilja öst på lite mer med det lite mer ättika i den sötsura såsen för min smak
Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan. Servera med en god potatisgratäng, potatissallad eller klyftpotatis
Sommarvärmen tycks vara på utgående och jag har plockat fram jackan faktiskt, i alla fall på morgonen då det till och med varit lite kyligt den sista veckan
Du kan byta ut köttet mot kyckling, recept med kyckling hittar du HÄR. Lägg i en gryta med vatten. Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Garnera med lite chiliflakes/finhackad chili och gräslök om önskas
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.