Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning
Hacka löken och bryn den i smöret. Lägg i köttfärsen och låt den bli brynt. Strö över vetemjölet och tillsätt tomater, tomatpuré, kryddan och muskotnöt
Lite som en carbonarakyckling. Bacon, champinjoner och grädde. på kyckling. Mums. Jag tror man vinner i krämighet på att låta "såsen" stå och puttra på spisen en stund innan den hälls över kycklingen
Vilken fantastisk dag vi har haft idag. Strålande sol och lagom blandning mellan måsten och nöjen. Vi kom oss äntligen för att ta oss ut i svampskogen och en sak kan man vara säker på och det är att det måste vara gott om svamp i år för även vi har hittat både vanliga gula och trattkantareller
ÄNTLIGEN. Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den. Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott
Stuvning är ju alla tiders. Du slevar lätt i dig några extra skedar av denna. och få inte dåligt samvete för det, för snart är vintern och kylan här och då gör det lilla extra hullet bara gott
4 kycklingfiléer1 liter vatten3 msk salt1 msk socker1 dl hackad dillsmör800g rotfrukter och potatis, jag använde morot, kålrot och potatis3-4 msk creme fraiche alt matlagningsyoghurt2-3 msk senapsalt, pepparBlanda samman vatten med salt och socker
Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
En väldigt god gratäng, påminner om lasagne men med en HELT annan smak. ) (ursäkta att jag inte är världens bästa fotograf på mat, det är godare än vad det ser ut