Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås och aubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Lika god som "vanlig", eller så nära man bara kan komma i alla fall
Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. Det är en rätt som går hem hos dem flesta. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Krämig och urgod köttfärs lasagne med bacon. Jag älskar att ha bacon i maten. Ger mera smak. Denna rätt är perfekt som lunch/middag och till lunch lådan
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Sätt in i ugnen ca 25 minuter tills lasagnen fått fin färg. Flera av er har önskat mer vegetarisk mat och jag älskar verkligen det vegetarisk alternativet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.