Födelsedagsmeny
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Moule marinière 2 port
  • 1 paket blåmusslor, ca 450 g
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • Fräs löken i olja utan att de tar färg någon minut.
  • Häll i vin, persilja och peppar och låt det koka upp. Tillsätt musslorna, har du frysta så lägger du i dom otinade, och låter dom koka under lock ca 5 minuter
  • Tropisk kokossås till tonfisk
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-1½ dl konc. tropisk juice
  • ½ tsk socker
  • 3 tsk rivet limeskal, eller citronskal
  • lite pressad lime eller citron
  • salt
  • ev. maizenaredning
  • Fräs löken i olja till den är glansig.
  • Tillsätt sambal, buljongtärning, kokosmjölk och juice, koka upp och låt småputtra ca 5 minuter Smaka av med socker, limeskal, pressad lime och salt. Red av om du tycker såsen är för tunn.
  • Servera såsen till färsk tonfisk, eller varför inte till kyckling.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.