Tänkte bjuda er på efterrätten som intogs igår, nämligen vaniljpannacottamed karamelliserade jordgubbar och såhär lätt är det att göra (istället för att köpa en påse i affären med ”färdig” pannacotta som är lika lätt som att göra denna från grunden)
Pannacotta med lime- och myntamarinerade jordgubbar. Jag börjar med det enklaste som jag redan har på papper och det är pannacottan som vi serverade till dessert
Chokladtårta med dulce de leche-fyllning toppadmed körsbär och jordgubbar. Men vad passar inte regniga dagar bättre än att baka och ha kvalitetstid med vispar och slevar
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- och vaniljpannacotta som serverades medjordgubbar
Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppadmed glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Skiva jordgubbarna och lägg i kastrull tillsammans med socker, maisena och vatten
Vispa grädden med den urgröpta vaniljstången. Jordgubbar i marinad. Garnera med citonmeliss eller mynta. Skär jordgubbarna i hälften och lägg i en burk
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.