I helgen är David konferencier på en konferens i Gävle och därför sover jag hos mamma. Mysigt. Ombonat hem, tända ljus, väldigt god mat, lång helgfrukost och massa mys
Mina chokladbiskvier. Igår lagade jag chokladbiskvier till min mammas födelsedag. Hennes favoritbakverk. Dom blev jättegoda och det är inte alls nån svårt att få till fina och goda biskvier
Mandlarna som maldes igår skulle användas till dessa ljuvliga kakor. Det är inte bara jag som tycker om dem, min svärfar är fötjust i chokladbiskvier vilket ger mig en bra anledning att baka just de här kakorna till honom
Vispa ihop havregryn, ägg och om du vill bakpulver och vaniljsocker. (Annars utesluter du det bara). Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och klicka ut av smeten i stekpannan
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke
Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den
Den här risotton kommer från Nigellas Kort och Gott-bok. Den finns med i kapitlet med tröstmat för att den är så bra att laga om man är stressad, och det stämmer faktiskt
Eftersom jag lyckats hitta så mycket svamp i år har jag ett ordentligt förråd att ta av. Trattkantareller passar utmärkt att använda till denna svamprisotto