Egen Korv

Egen Korv

Göra egen korv

Göra egen korv

a gjort medelhavsinspirerad korv och en med indiska smaker och dagens salsiccia är också en egen variant
Älgkorv

Älgkorv

Som jag nämnt tidigare, när man gör egenkorv skall man helst jobba med halvfyst kött och kvarndelar som legat i frysen
Älgkorv vitlök

Älgkorv vitlök

För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Stoppa nu korvarna och tänk på att inte stoppa korvarna för hårt då kan fjälsterna gå sönder vid tillagningen
Rökt vildsvinskorv

Rökt vildsvinskorv

Glöm nu inte bort att det är noga med hygienen när ni handskas med egen tillverkning. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Goda korvar från Årets Kock 2011 – men fel i recepten?

Goda korvar från Årets Kock 2011 – men fel i recepten?

Räms korv till vänster och Diedrichsens till höger. Redan när vi höll på och mortlade kryddor och rev citronskal så fylldes köket av en aromatisk doft och det var uppenbart att det här skulle bli korvar med mycket smak
Har gjort korv!

Har gjort korv!

Lördagskvällen spenderades i köket görandes lite korv. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Robertssons ölkorv

Robertssons ölkorv

 Himla bra att kunna köpa kött med bra kvalitet och korv med hög kötthalt och utan konstiga tillsatser
Salami sommaren 2011

Salami sommaren 2011

 Den andra jag tänkte prova är en DOP-märkt italiensk korv som heter Sopressa Vicentina. Lägg korvsmeten i en väl försluten plastpåse