Eftertorka vid behov i 50 grader med ugnsluckan på glänt eller i. Jag har länge varit sugen på att baka eget knäckebröd, det kändes som ett naturligt nästa steg i mitt brödbakande
Smält chokladen och smöret i vartenda eller i mikron. Spritsa ut eller forma med handen bottnar stora som 5-kronor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min eller tills kakorna fått färg
Vipsa ner mjölblandningen och sedan kesellan eller creme fraichen, vatten och peston. 2 dl kesella eller creme fraiche. 3 ägg 2 dl kesella eller creme fraiche
Även om jag inte är någon hängiven eller trogen LCHF-anhängare (äter både potatis och massor med rotfrukter, bär och frukt som jag personligen tror att de flesta av oss mår bra av), så exprimenterar jag emellanåt med att försöka hitta på bra och nyttiga matbröd med så lite kolhydrater i som möjligt
Jag har sett många olika varianter på knäckebröd som är LCHFvänligt. Men nu har jag hittat ett sådant recept som jag tycker är mer åt det striktare LCHF, dvs utan så många onödiga kollisar
Att tänka på då är att man antingen rostar brödbiten två gånger eller på väldigt hög temperatur. Jag brukar kontrollera brödet med en termometer innan jag tar ut det och om det har en innertemperatur på 90 grader eller mer så brukar det vara klart
Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Kexen är även supergoda till ostbrickan så fredagskvällen är räddad
TekaksrutorDen senaste tiden har jag bakat väldigt mycket bröd och det är för att jag vill fylla upp frysen så att det finns bröd tillhands när det är dags för sommarens utflykter eller härligt lata smörgåsfrukostar
Forma fyra långmala bröd ca 35 cm (använd lite mer mjöl här om det behövs men arbeta inte degen för mycket) och vrid dem när du lägger dem på en smord plåt eller på bakpapper
KnäckebrödJag skrev för ett tag sedan att jag blivit beroende av världens godaste knäckebröd. En skiva med smör, ost och gurka till kvällskaffet har blivit lite av ett måste
Ta ut och markera fyrkanter med en kniv eller degskrapa. Knäckebröd är något av det bästa jag vet, men sedan jag började med Lchf var jag tvungen att hitta något annat istället för dessa knapriga bröd
Hennes blogg hittar Du härJag kommer definitivt att baka frallorna flera gånger, men kanske kommer jag att ändra lite i receptet och lägga till eller ta bort någon ingrediens då och då
Har du inte min kryddblandning hemma tar du någon annan blandning som du tycker om, eller kanske bara lite salt och någon örtkrydda som oregano eller timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.