Igår bakade jag dessa supergoda Twixen och de var mycket smidigare att göra dessa än de twixkakor jag gjorde i pappersformar förra året (recept finns nedanför)
Åskväder inatt höll mig vaken extra sent, men idag är vi igång igen. Solen kom fram på eftermiddagen och jag har gjort i ordning kaksort nummer ett till sambons födelsedag nu på lördag
Smörj och brödbeströ en kakform (rund eller avlång). Tag fram alla ingredienser,. Mjöl och bakpulver siktas eller röras samman, används kakaopulver så tillsätt detta
Det här är liksom chokladsnittar fast i traditionell "kakform". Små hårda kakor gillar jag inte så mycket så därför ville jag att de här skulle bli lite sega/mjuka i mitten, och det blev dom, typ
Ingredienser350 g mörk choklad (ca 70 % kakaohalt)150 g smör2 msk Baileys6 ägg1 dl sockersmör till formenkakao (pulver) till formenTill servering3 dl vispgräddefinrivet skal av 1 apelsinSå här gör duSätt ugnen på 175°C
Ha bakat lite så att vi ska ha lite godbitar i frysen när vi nu ska ha semester. Detta är ett gammalt recept som jag tror va med i aftonbladet för några år sedan men det tål att upprepas
Igår blev det en saftig chokladkaka till fika. En lite mer vardagsbetonad, enligt mitt tycke. Dock är den riktigt god och receptet kommer från Sju sorters kakor
Chokladkaka, kraterkaka. kär kaka har många namn. Nu var ju tanken att detta skulle bli en sån där vanliga chokladkaka som alla andra bakar - jag tog bara ut den ur ugnen aningens tidigare eftersom jag ville ha en riktigt saftig chokladkaka, en sån som inte alla andra bakar
Vilken härlig söndag jag hade igår. Jag började dagen med en frukost på Gateau, fortsatte med en fika i stan och vid fyra träffade jag upp en kompis för en långpromenad i Nacka