Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37º. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
)Snabba frukostfrallor12 st50 g jäst4 dl vatten1 tsk ljus sirap1 tsk salt3 msk olja1 dl grahamsmjöl2 dl fint rågmjöl (alt 2 dl grahamsmjöl)7-8 dl vetemjöl1 äggSmula jästen i en bunke och lös upp den i 37-gradigt vatten
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. Dessa frallor har jag gjort några gånger och resten av familjen gillar dem även om de är glutenfria, å det är ju bra
Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta. I torsdags hade vi stort trädgårdskalas eftersom Fredrik fyllt 40
Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. sånna här frukostfrallor smakar ju egentligen väldigt lite men det kanske inte är mening heller, nybakat och varmt är ju alltid gott på sitt sätt
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Eller ja hur stora du vill göra väljer du ju själv men jag gjorde 4 stora kakor av min deg. Baka ut till 4 lika stora kakor eller 18 små. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. 4 lika stora kakor
Dag 1 kväll. Blanda samma allt snabbt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timma. Ställ in i kylen och låt stå 10-13 timmar, på så sätt behöver du inte känna dig tvingad att baka bröden en viss tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.