Ostfyllda färsbiffar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ostfyllda viltfärsbiffar
  • 600 viltfärs, eller oxfärs, blandfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 150 g västerbottenost i tunna skivor
  • Blanda samman gryn och mjölk och låt det stå 5 minuter Blanda färsen med salt, peppar, ägg, rosmarin, citronskal och saft, och grynröran.
  • Tycker du som vi att det blir lite för löst så rör i lite ströbröd.
  • Dela färsen i 8 bitar och platta ut till biffar, lägg på ostbitarna och vik samman, platta till. tryck samman ordentligt så inte osten smälter ut och försvinner i pannan...
  • Stek biffarna i smör, ca 5 minuter, kolla så köttsaften är genomskinlig - då är dom färdiga.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.