Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel. Klipp gärna över lite persilja eller klippt gräslök och servera omedelbartmed bacon eller prinskorv och tomat
Italiensk salamimed peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röra på creme fraiche och örter
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld medbrieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
På medsalami, sallad, tomat och crema di balsamico. På med toppbrödet och njut. gott brödbrieostsalami (jag hade Salaggio)romansalladtomatcrema di balsamicoDela brödet och värm någon minut i ugnen
Arbetsveckan är i full gång och just nu är jag på jobbet och fixar lite lunch. Matiga goda smörgåsar är aldrig fel och kan ätas på språng eller i bilen om man så måste
Ciabatta medbrie och salami. CiabattaSalladKokt äggGurkaAioliMassor med RäkorKram från Pernilla . CiabattaSalladSmakrik salamiBrieostSoltorkade tomater Ciabatta med räkor
Igår gjorde jag en mycket uppskattad ugnsomelett till familjen. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning. Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten
Ugnsomelettmed mozzarella och kyckling. Ugnsomelett. 10 portionerFyra grillade (eller stekta) kycklingfiléer 2 st bollar med mozzarella3 röda lökarEn finger tjock purjolök6 tomater15 ägg (små) 10 stora. 5 dl mjölk4 dl riven ostSalt och pepparItaliensk salladskryddaHacka upp kyckling, lök, purjo, mozzarella och tomat blanda allt på en plåt med bakplåtspapper
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. 1Småkoka under omrörning i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.