När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsur sås
Tacokryddadkyckling med grönsaker. Vi åt kycklingen som tacos med sallad, gurka, avokado, riven ost, tacosås och vitlökssås (creme fraiche, vitlök och salt) men jag tror att den skulle vara god till kokta grönsaker eller stekt vitkål också med någon god sås till
Skär kycklingeni små bitar och stek i massa smör. Skär paprikani små bitar och lägg i. Häll i båda burkarna crème fraiche och rör om tills det smält ihop och blivit varmt
kycklingfond. ex Kikkoman. Förstek kycklingeni smör, bara så de får lite färg. ½ msk rödvinbärsgelé. Lägg tillbakafileérna och låt det sjuda tillskycklingen är helt klar
Kyckling och grönsaker i sötsur sås. Som på kinarestaurangen fast godare då förstås. Kyckling. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm
Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på dinasiatiska restaurang
Rör ihop såsen och häll över kycklingen. Bild lånad från Matplatsen. Har sneglat länge på det här receptet, men tänkt 'Hur märkvärdigt gott kan det smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.