Kakorna är glutenfria, men inte helt mjölkfria då krämen innehåler mascarpone. Kakorna innehåller en del socker, men det balanseras å andra sidan av mandel, kokosolja och blåbärspulver som är desto nyttigare
(Kavla inte ut den allt för tunn för då fastnar den gärna i underlaget när man rullar ihop degen då degen är lite kletigare och tänk på att hela tiden täcka bulldegen med plastfolie, den torkar snabbt)Bre det rumsvarma mjölkfria margarinet på den utkavlade degen, strö på kanel, socker och vaniljsocker
Häll i det smälta mjölkfria margarinet och rör runt. Smält det mjölkfria margarinet. Vi har provat att ge Mattheo lite kokos då och då, det verkar fungera än så länge
Alla recept är glutenfria, och kan också göras helt mjölkfria vid behov. Eftersom det handlar om Kongo tyckte jag det kunde passa bra med jordnötter och kokos i kakorna
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den på nytt. Tillsätt olja, salt, socker och 6 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar till bullar. 3 msk mjölkfritt margarin
Här kommer ett recept på mjölkfria äppel- och kanelbullar. De är riktigt goda och smakar höst. Det går bra att byta ut havredryck mot mjölkoch margarin mot smör om du vill göra bullar till icke-mjölkintoleranta
Chokladmuffins12 st i muffinsform, eller 21 i formar4 dl vetemjöl1 dl kakao3 dl strösocker2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2½ dl vatten3/4 dl Olja / mjölkfritt flytande margarin eller 75g smält mjölkfritt margarinBlanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och oljan och rör om, det blir en tjock smet. Använder du pappersformar blir de mindre och du får korta ner gräddningstiden till ca 8-10 min. 75g smält mjölkfritt margarin
Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok