Tillagningen är inget man gör på en eftermiddag, jag fick planera allt utifrån när jag kunde ha fått tag i samtliga ingredienser då vissa av dem inte alltid finns i hemmasortimentet
Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus förförsta gången i år. Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
Nu när man börjar få vårkänslor är det mycket roligare att dricka kylda och svalkande drycker. Denna mangoshake är utmärkt när man behöver få sötsuget eller hungern stillad
Korv finns i massor av varianter. Jag har haft mina andra vänner över på middag. Tessa, som står med vinglaset i handen, är syster till en god vän jag lärde känna i Amherst under mina utbytesstudier förra terminen
Med talgen vill jag helt enkelt få svenskarna att återupptäcka det godaste matfettet som finns. Talgen används istället för smör eller olja vid stekning på hög värme
Jag klippte blasten lite grovt, och blandade den tillsammans med några msk fint salt. Jag har dessutom mycket andra lökar, piplök, gräslök och lite ramslök så jag bestämde mig för att göra löksalt
SåsenSkala och finhacka scharlottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Mixa gärna såsen med stavmixer så blir den blank och slät är den för tunn så red av med 1 tsk maisenamjölutrört med lite vatten
Finhackade även löken i matberedaren. I går hade vi här hemma middagför 7 vuxna och 3 barn. Fläskfilé3 hela fläskfiléer200 g fetaostca 30 soltorkade tomaterfärsk timjansalt och pepparvitlöksoljaPutsade först filén från alla senor
Stek dem lagom länge så att det blir helt genomstekta men ändå inte överstekta, det betyder att du skall hålla ett öga med dem i genom hela stekningsfasen och det viktiga är att du inte vänder dem mer en en gång i pannan under stekandet, bästa sättet att kontrollera när det är genomstekta är att se på köttets färg och konsistens, vid ett lätt tryck på ytan av köttet skall det finnas ett motstånd som är märkbart och känns som om man tryckte med pekfingret inne i handflatan då är köttet genomstekt, känns det däremot som om man tryckte med pekfingret mot tummens tjockaste del närmast handflatan, ja då är köttet ännu rosa och inte genomstekt i kärnan på fileén, och saften skall vara klar som siprar ut ur köttet när det är färdigt, tar man i beaktande alla dessa kriterier och påtagbara bevis ja då får man en kyckling som smälter i munnen och bereder gommen en fullständig njutning
Falsk fläskfilé kan nämligen faktiskt vara en av de godaste middagarna som finns i kategorin vardagsmat, och dessutom så är det barnsligt lätt att göra och går snabbt förutom att det är billigt
Även denna rätt är god med blomkålsris men även fint strimlad vitkål är gott till. Kycklingpaj – denna paj serverade jag för ett par helger sedan när vi hade vänner över på besök
Går att förbereda dagen före. Hit kan man förbereda dagen före servering. Klicka här för recept. Crème brûlée med smak av kanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.