På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
Hade egentligen tänkt bakarågbröd i helgen men orken och tiden har inte riktigt funnits. För att försöka koppla av och ta helg ställde jag mig i köket och knådade en bröddeg
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Till frukost idag blev det minsann nybakade frallor och det är ju aldrig fel. Det är som sagt mycket roligare och framförallt mer snabblagat och göra bröd m
Vill man ha lite mera smak, så finns det något som heter brödkryddor i vanliga butiker. Vill du imponera på dina gäster med nybakat, men känner att du varken är en fena i köket eller har gott om tid
) Tag ut brödet och lägg det på galler att svalna under bakduk. ) Låt gärna degen jäsa i skålen under bakduk ca 15 min, men den kan också bakas ut direkt. ) Jäs brödet, ca 10-15 min. ) Sätt plåten mitt i ugnen och grädda brödet tills det fått gulbrun färg ca 5-10 min