Toppingen medlavendel kan anpassas efter vad man har tillgängligt. I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Jag är som ni säkert märkt glad i biscotti och de medlavendel är klart bäst tycker jag jag gillar mina små som en munsbit till kvälls teet men man kan självklart göra dessa större och förlänga gräddningstiden om man önskar
Skala rödbetan och kör den till småbitar i mixer blanda med smöret och kör lite till. Rosa rödbetsbiscotti en favorit både hemma och på jobbet till fikapausen
Ett klassiskt knep är att innan man har i grädden tillsätta lite svartvinbärsgelé. Man kan ge den kärlek på alla möjliga sätt, med kryddor och feta såser och andra tillbehör
SvartvinbärsgeléPressgurkaSåhär kan man göra. Krydda den med rejält med anjovis och lägg lite tid till att få till en god sås när du bryner grönsakerna och slår på din hemlagade kalvfond
Servera härligheten med pressgurka, kokt potatis, tomat ochsvartvinbärsgelé. Nu börjar det bli kallt och ruggigt och vi närmar oss steksäsongen med stormsteg
-) Blanda sedan in lavendeloch finhackad choklad. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 1,5 msk torkad lavendel
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Bestämde mig för att bräsera i järngryta i ugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vitt vin. Fyll på med lite vatten om det är för lite vätska, ska gå upp till ca
Rör smör och socker poröst och blanda detta med mandelmjölet och ägget till en smidig deg. Blanda samman mandel, choklad, mjöl, bakpulver ochlavendelblommor
Sila lavendelblandningenoch tryck ur saften med en sked. Avsluta med att rulla ihop en liten ”normalstor” kanelbulle och stoppa ner den i en vanlig pappersform
Torka av steken från marinaden och bryn den runt om i en stekpanna med lite olivolja. Strö lite torkas lavendel över steken innan den skärs upp i tunna skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.