Det nya året är här och så även många nyårslöften. Jag har en del "Viktvänliga" recept här på bloggen, och precis som med nyårsinspiration tänkte jag göra en tillfällig sida med "Viktvänliga" recept
Ni kan nog läsa er i bloggen att de finns en och annan pizzadeg med olika recept. Ja kanske det, men bjud med lite sallad och unna dig ibland livets goda
Jag går på måndagar på scrapbookings grupp och så har vi rullande fika lista. Denna måndag var de min och svägerskan tur att baka och då blev jag inspirerad av Frostrosornas inlägg om mjuk chokladkaka
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Carbonara med skinka och Parmesan. Carbonara med skinka och Parmesan. ca 5 dl 1 dl majonnäs 1 dl ketchup 1 dl senap 2 msk bostingurka 1 msk curryketchup 1/4 lök Tärna löken och blanda med övriga ingre. 1 portion 4 ProPoints 1 dl Keldas pastasås med parmesan och skinka 30-50 g skinka i strimlor Värm såsen med den strimlade skinkan. 1/4 lök Tärna löken och blanda med övriga ingre
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i strimlor och vänd ner. Blanda samman olja, vinäger, senap, peppar och salt i en skål och häll det över potatissalladen
Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Kavla ut och lägg i en smord springform. Bred på fraichen och lägg sen över skivad tomat och feferoni. 4 dl mjöl1,5 dl lättmjölk0,5 dl flytande margarin1 tsk salt2tsk bakpulverBlanda alla ingredienser och knåda till en deg. 400g köttfärs1 dl vattentacokryddatvå tomatertvå röda paprikorfeferonien lök1 dl riven ost max 17%en burk creme fraiche paprika chiliStek färsen tillsammans med hackad lök och paprika. Häll i krydda och vatten och låt puttra i ca 10 minuter. Strö över osten och grädda i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg
De här receptet har jag haft länge i min pärm och testat det också några gånger. De här med jag och kamera i stundens hetta brukar inte gå ihop och höll nästa på idag också missa det även idag
Strimla köttet och låt det blir rumstempererat. Bryn köttet hastigt på hög värme, salta och peppra. Bryn inte allt kött på en gång, pannan kommer att bli för kall och köttet blir mer kokt än stekt och kan lätt bli segt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.