Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Variera den â€vanliga†mörk-choklad-ischokladen med denna vitamed en frisk smak av lime. När ischokladen stelnat, riv skalet från två lime och dekorera med
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffel medlime. Jag som vanligtvis inte är så galen i vit choklad föll pladask vör de här små sötsyrliga läckerbitarna
honung, lime, citron, mandel m. byt ut den vita chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad. Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig
1 dl vit sirap. 100 g vit choklad. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
Rör noga med en gaffel tills den är fri från klumpar. Tvätta limen noga och riv skalet fint. Ta upp kulorna med en gaffel och doppa i den smälta chokladen
Idag exprimentarade jag medvit choklad och limeskal. Medan du väntar hackar du chokladen och river det yttersta skalet från limefruktenmed ett fint rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.