Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. 1 kg oxfile 3 msk flingsalt 3 msk strösocker 2 tsk mald svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor med skal 1,5 dl persilja, hackad 5 cl gin,. 3 krossade vitlöksklyftor med skal
Dill ochfänkålsgravad lax. Gravad lax hör självklart hemma på julbordet. Gnid in laxen med kryddblandningen och strö sedan över dillen och den finstrimlade fänkålen
Men den gravade laxen och gravlaxsåsen, den kommer vi alltid att förknippa dej med far. Ta ut laxen och skär den i tunna skivor, gärna lite på snedden, och servera med en gravlaxsås/ hovmästarsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.