Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det lösts upp. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddmjölken
Igår gjorde vi så himla god, lätt och billig mat. Visst är det härligt att göra mycket mat. När jag bodde hemma gjorde mamma alltid stora portioner så jag har nog fastnat i det lite
Fräs dem mjuka i smör i en panna. Strö över persilja. 300 g champinjoner. 1250 g vitkål. 12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1½ dl hackad färsk persilja. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkivachampinjonerna och strimlavitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis 1 zucchini 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 msk smör eller margarin 1/2 g saffran 1 msk tomatpuré 1 fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse salt och peppar 300 g frysta skalade räkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka persilja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Påskens efterrätt/dessert/sötsak blev en riktigklassiker. Rulltårta, grädde och solgul äggliknande. En väl beprövad påskbakelse som är otroligt god trots dess enkelhet
Den här majssoppan är helt sagolik. Jag har varken smakat eller lagat någontingliknande förut. Som förrätt, här på bilderna, som huvudrätt (tillsammans med kanske tortillachips) eller ett stort mellanmål en kall vinterdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.