1PLÅT/24 BITAR OREO BROWNIE. 175 g rumsvarmt smör. 3 dl strösocker. 3 st ägg. 2 tsk vaniljsocker. 1 ½ dl kakao av god kvalitet . 1 ½ dl vetemjöl. 1 pkt Oreo cookies. Värm ugnen till 200 g. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap, därefter 1 ägg i taget under vispning. Häll ner smeten i långpannan, dela Oreo kakorna i 2 bitar och tryck ner i brownie smeten. Grädda mitt i ugnen mellan 20-25 min, kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna helt innan den skärs upp 1 P. /24 BITAR OR. 175 g rumsvarmt smör. 3 dl strösocker. 3 st ägg. 2 tsk vaniljsocker. 1 ½ dl kakao av god kvalitet. 1 ½ dl vetemjöl. 1 pkt Oreo cookies
I senaste Allt om Mat sätter de betyg på pizzabottnar med tomatsås och jag lyckades visst pricka in en av de sämre sorterna med den pizza jag gjorde för några dagar sedan mendetblev gott nog ändå
Är nog intemeningen att jag ska lyckas med dem verkar det som. Trots att utseendetinte alls blev som på bilden i tidningen så blevdetinte nåt fel på smaken på dessa chokladflarn
Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka. Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma
Servera varm eller ljummen. 1gul lök. 1filodeg, (ca 250 g). 1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1smör. 1ägg. 1mjölk. 1prästost, gärna 1878, (17%). 1citron, finrivet skal. 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Stek löken i 1 msk smör. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
100 g smör. 1 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. Deg 1. Deg 2. Deg 3. 1. Sätt ugnen på 175´c. 2. 3. Dela degen i 3 bitar och smaksätt två av degarna, blanda in de hackade jappgodisbitarna i en deg och de hackade daimgodisbitarna i en annan deg och spara en naturell. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma. 100 g smör. 1 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver
Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Det tar mindre än 2tim att baka alla. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 11dl vetemjöl. 3msk vaniljsocker
Detblev lagom många, dvs inte speciellt många blev kvar efter kalaset. Det här receptet kommer jag använda mig av ofta när det vankas kalas och jag vill ha många sorterssmåkakor
Eftersom jag inte hade något majsmjäl hemma blevdet en blandning av havremjöl och mandelmjöl. Dessutom inbjuder det till olika kryddblandningar och i kväll blevdet - just det - citron och kardemumma
Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla mendet är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Lite god julmat kommer det att bli förstås, både här hemma och ute på restaurang. Då inleds den för många mest intensiva månaden på hela året, till stor glädje för de flesta men också en källa till en hel del stress för en del
Grunddeg250 g smör, rumsvarmt 6 dl vetemjöl 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker. 1Småkakor med mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.