Låt såsen puttra några minuter under omrörning. Låt potatisen steka ca 8 minuter medan du rör då och då i den. Vänd potatiskakan på en tallrik och stek andra sidan gyllene och frasig under lock, ca 5 minuter
Lägg därefter i färsen, paprika, purjolök och löken och låt det brynas med i ca 5-10 minuter. Låt sakta puttra ca 5 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 20 -25 minuter eller tills rätten fått lagom färg. Ta ut gratängen från ugnen och låt den stå och dra med folie på i ca 15-20 minuter innan serveringen
Täck med bakplåtspapper (smörgås papper går också bra) och sjud på låg värme i ca 5-6 minuter. . Så, igår var det dax att lag till en rätt som jag inte gjort sen jag gick ut gymnasiet
Tillsätt grädden och låt koka tills den får en krämig konsistens, minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt några matskedar smör före serveringenFärdigbaka kycklingen i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, tar ca 20 minuter
Denna mat var verkligen super god och gick hem hos samtliga familjemedlemmar. Ibland kan det ju vara lite trixigt att få barnen att äta men denna rätt gick hem även hos småmagarna
Denna mat var verkligen super god och gick hem hos samtliga familjemedlemmar. Ibland kan det ju vara lite trixigt att få barnen att äta men denna rätt gick hem även hos småmagarna
Eftersom det är min fina mamma som lärt mig att göra den bästa blomkålsstuvningen för länge, länge sedan finns det inget riktigt recept, men jag gör ungefär såhär
Koka ihop såsen några minuter. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Idag var Daniel och jag sugna på nåt hett och eftersom det är fredag unnar vi oss också en efterrätt
Stek i ugn ca 15 minuter. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara