Mina favoriter

Mina favoriter

  • 19 Recept
Mina favoriter
Danska franskbröd

Danska franskbröd

 . Det här är ett frasigt och gott bröd som man kan variera om man vill baka styckbröd eller limpor. Sist jag bakade gjorde jag frallor av 3/4 av degen, den sista fjärdedelen blev en limpa
Urbans tyska surdegsbröd

Urbans tyska surdegsbröd

Lös upp 10 g jäst i 4,5 dl ljummet vatten. Rör ihop raskdegen och låt den sedan mogna i tre timmar. Lös upp 15 g jäst i ljummet vatten
Bars med jordnötssmör

Bars med jordnötssmör

Dessa bars går snabbt att göra och behöver endast stå i frysen 15 minuter innan de behöver avnjutas. Perfekt efter träningen eller som ett mellanmål till kaffet
Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

Italiensk gryta med örtkryddad klyftpotatis

Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Gravad lax

Gravad lax

 Jag gillar när laxen är lätt gravad, om du vill ha den hårdare gravad så dubbla salt och sockermängden och låt den ligga lite till
Julkryddsgravad lax

Julkryddsgravad lax

Blanda socker och salt och gnid in båda sidor av laxen. Täck med plastfolie och låt stå svalt ca 10 timmar

Dill- och brännvinsgravad lax

Ska nu grava min lax med dill och brännvin. Som blev en favorit här förra julen som måste göras även i år
Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

Till jubordet gravade vi en bit lax "som vanligt" och en med ingefära. Det enda felet med det var att vi inte gjorde hela med ingefära
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Ta bort alla ben på laxen men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in fisken med blandningen
Gravad lax smaksatt med dill och cognac

Gravad lax smaksatt med dill och cognac

Man behöver inte alls vara utbildad kock för att grava lax. Dock krävs är ett bra grundrecept och lite planering eftersom processen tar ca 3 dagar
Gravad lax med gravlaxsås

Gravad lax med gravlaxsås

Det är en av mina absoluta favoriter på julbordet. Mycket på jobbet och en riktigt kraftig förkylning har gjort att jag inte har uppfyllt mina plikter här på bloggen
Fänkålsgravad lax

Fänkålsgravad lax

Förra året var första gången jag gravade lax. Smakerna blev då apelsin, stjärnanis och ingefära. Blev väldigt lyckat så jag tänkte att jag gjorde ett nytt försök i år
Lucka 11 - Gravad lax

Lucka 11 - Gravad lax

Gravad lax är ett måste på julbordet enligt mig, och smakmässigt så den blir helt klart godast om man gravar själv
Gingravad lax

Gingravad lax

Nu är det ju ett i mina ögon väldigt skånskt julbord han bjuder på med tyngdpunkten på kött, kött och kött
Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Stöt enbären fint i mortel. Plocka timjan och hacka rosmarinen fint
Gingravad lax

Gingravad lax

Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Men definitivt inte sista. Det är ju jätteenkelt och blir såååå otroligt mycket godare än den man köper på affären
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

Snart är det december. Julborden står som spön i backen och jag tänkte tipsa, i god tid, om några goda julrecept som kommer finnas på mitt julbord