Blanda ner ägg, salt, solrosfrön, rödlök, rapsolja och honung med det mesta av mjölet. Skulle ha soppa till lunch och kände då att det var gott att ha något nybakat bröd till också
Ett bröd som är enkelt att göra och gott att äta, kan det bli bättre. Jag brukar pensla med lite vatten och strö över flingsalt men det kan man göra hur man vill med
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
½ dl pofiber. Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbrödmed hög andel smör
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.