Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Gillar du solrosfrön så använd det. Serveras varma med gott pålägg på. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna
Det här är mitt egna recept på en jätte god och krämig soppa, servera med hemmagjord bröd. Hacka lök, vitlök och chili, tillsätt in i kastrullen och stek i ett par minuter tills det blir lite mjukt
blandat med. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Så nu fick det bli scones, som jag inte gjort på hur länge som helst, med lite matigare touch. Att göra eget matbröd tycker jag är otroligt roligt och gott men tyvärr tar det ju ganska lång tid, för det mesta, med jäsning m
Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade sconesmed tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Rostad pumpa och morot med nötter och kapris- och russindressing. Den här gången hade jag en bit sötpotatis över från föregående dag som också fick följa med ner i salladen
Som med alla scones är de inte goda dagen efter. Egentligen ska man väl äta scones till eftermiddagsfikat, men vi brukar faktiskt ha dem till söndagsfrukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.