Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena. Servera med basmati eller jasminris. Slå på vin, kycklingfond eller buljong, kokosmjölkoch grädde
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g gröncurry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar. 80 g gröncurry pasta
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk gröncurry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 250 ml kokosmjölk. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.