Skala päronenoch behålla gärna skaftet. Jag har ett päronträd i min trädgård som dignar av frukt. Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstångenoch tillsätt i sockerlagen tillsammans med ingefäran
Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Skala päronenoch skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var medpäronmousseochvaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Lägg i en vaniljstång i burken. I dag valde jag att koka päronen i sockerlag med ingefära och citron. Lägg i päronen som du skalat och i dag klyftat (det går att göra fina hela päron, men då måste man ha en stor burk och det har inte jag i dag
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Kokapäronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.