Potatis. Skala rödpotatis eller mandelpotatis för ca 4 pers. Klyfta dom och koka i saltat vatten. Låt de rinna av och pressa potatisen strax före servering
Just nu är det väldigt smarriga Revben som toppar listan över vad ni söker efter för recept (bra att ni äter lite riktig mat också och inte bara en massa sötsaker
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Den idyllen utgör också perfekt jaktmark och i min familj har vi alltid ätit lokalt vilt kött. Jag växte upp på den skånska landsbygden, i ett hus omgärdat av åkermark, en skog nära intill och en sjö en stenkast bort
Späd med vatten, öl och viltfond med kantarell och låt grytan koka ca 1 timme eller tills köttet känns mört. 2 msk Touch of Taste Viltfond med kantarell
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Långkok till middag idag. Min man har mycket att göra på jobbet nu så här hemma är det jag som får stå för matlagningen och idag har jag gått loss på en gryta som ska koka hela en timma
Älgköttgryta i Crock Pot7 hg grytbitar av älg (eller nöt)2-3 morötter1 gul lök1 dl rödvin1 dl vatten0,5 dl fond, vilt eller kalv2 msk soja2 tsk maizena1-2 dl gräddesalt o pepparBryn grytbitarna, krydda med salt o peppar
Lägg ströbrödet i blöt tillsammans med mjölken och den finhackade gula löken. Tillsätt färsen, kryddor, senap, vitlök och ägget, Rör smeten ordentligt så att allt blandar sig bra
2 dl vatten + svamp eller vilt-fond/buljong. Älgfärsbiffar med trattkantarellsås. Äntligen älg. Ja, jag har väntat så på att få äta älgfärsbiffar och nu äntligen fick jag tag på älgfärs