Pavlova och jag
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 pers ca 20 min + 1,5 tim i ugnen + låta den stå tills ugnen svalnat
  • 5 st rumstemperarde äggvitor
  • en nypa salt
  • 6,5 dl socker
  • 5 tsk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk ättika (12 %)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 Maräng: Sätt ugnen på 180 grader 2 Vispa äggvitorna med
  • 3 Tillsätt socker. En tredjedel i taget.
  • 4 Vispa tills marängen blivit blank och ordentligt fast. Du ska kunna vända skålen upp och ned över huvudet.
  • 5 Vänd ner maizena och vaniljsocker försiktigt med en slickepott.
  • 6 Tillsätt ättikan försiktigt.
  • 7 Klicka ut marängmassan på bakplåtspapper. Gör en stor tårtbotten eller små portionsrundlar till tio pers.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.