FÖRKYLNING PÅ G? INGEN FARA MED INGEFÄRA Något som ALLTID finns i mitt kylskåp är ingefära. Jag har haft en intensiv och kärleksfull relation med just ingefära i tre år nu Från Sockerbotten till Hälsotoppen
Chaga (Sprängticka) Chaga brukar jag dricka som varmt eller kallt te eller använda som bas i smoothies och flera har frågat mig om vad Chaga riktigt är för något morotsliv
Kalljästa brödbullar med solros Jag är inte så bevandrad bland de kalljästa bröden. har endast bakat med kalljäsning två gånger tidigare, men det beror inte på att jag inte tycker om det - nejnejnej Mitt stora Köksäventyr
Svampsoppa på färska champinjoner Lätt champinjonsoppa. ca 250 g färska champinjoner. 3-4 charlottenlökar. 5 dl vatten. 1 buljongtärning. ca 1/2 dl rysk yoghurt Mat
Svampsoppa med ädelost Hacka svampen och fräs den och löken i smör. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med vatten lite i sänder. Smula ner buljongtärningarna Matklubben.nu
Smulpaj med äpple, havregryn och kanel Sätt på ugnen på 225°. Skala och klyfta äpplena. Smörj en liten ugnsform och lägg i klyftorna. Strö över socker och kanel Matklubben.nu
Grillad feta med kirskål Jag råkade stöta på det här receptet (på finska) och såg man kunde göra den med feta istället för saganaki Bakformen
Kirskålspaj - ett hatat ogräs Kirskål klassas säkert av de flesta som ett ogräs. Kirskål är det där ogräset som finns lite över allt och som det är svårt bli av med Bakformen