Lägg lök, vitlök och kött i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull med lock. Slå över honung, salt, spiskummin, koriander, ketchup, peppar, rödvin, och vatten så att det knappt täcker köttet
Ville få använt lite butternutpumpa, blomkål, rotsellerie och morot som låg i kylen. Det blev att ugnsrosta dem lite och servera med en vildsvinskarre som var lagom för två i frysen
Idag har jag förberett efterrätten till nyår körsbär i rom finns recept här. blandade jag lite annorlunda än förra gången tog det jag hade hemma, så det blev 11/2 dl ljus muscovadosocker och 11/2 dl kokossocker jag lade även i några stycken torkade aprikoser förutom russinen
1 Sätt ugnen på drygt 100 grader. Putsa köttet och massera det med salt och peppar. Lägg det sedan i en ugnstålig gryta med lock tillsammans med lök och vitlök
Ojojoj, idag har det verkligen varit varmt eller, som vi brukar säga, hitt i hittan. Termometern visade hela 26 grader i skuggan på balkongen i eftermiddags, nästan så man kan tro att vi befinner oss vid Medelhavet istället för vid Östersjön
Nu har vi varit i Stockholm i några dagar och är hemma Småländsk mark igen. Varje mysig gränd av Gamla Stan har fotats, Skärgården har utforskats och älg har siktats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.