Men nu är det alltså äppelkaka igen som gäller, och den här gången en LCHF-variant - om man vill. Jag brukar ju inte gärna vilja baka med Sukrin, utan föredrar råsocker eller kokossocker, men när man nu har hängivna LCHF-are i sin vänkrets måste man ju bjuda till emellanåt
Cheesecake i glas 5-6 portioner 100 g smör 3 dl mandelmjöl 1-2 msk sockerersättning motsvarande 1dl socker ( väljer du Sucrin så ska det vara 1 dl då det ska doseras som socker)3 dl grekisk yoghurt 300g philadelphiaost 1 dl frysta, halvtinade jordgubbar ( jag ska ta hallon) Färska jordgubbar till dekoration Smält smöret och blanda med mandel köket och eventuell sötning
Häll grädde och LCHF-socker i en kastrull och låt sjuda så sockret löser sig. Här kommer ett recept på en härligt fräsch halloncheesecake LCHF 8-10 bitar
Jag såg att Anna gjort biscotti med bakprotein och blev så nyfiken att jag var tvungen att testa. Jag utgick från mitt vanliga biscottirecept men bytte ut en del av mandelmjölet till bakprotein
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
I år ville jag testa att göra om receptet till LCHF. SAFFRANSBISCOTTI (LCHF)ca 50 st75 g rumsvarmt smör3 msk honung0,5 g saffran (1 kuvert)3 ägg10 dl mandelmjöl1 tsk bakpulver1 tsk äkta vaniljpulver100 g sötmandelGör så här. SAFFRANSBISCOTTI (LCHF)ca 50 st
Receptet hämtat från boken "Bakglädje med LCHF" av Annika RognebyLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
LCHF Cheesecake. Botten. 2 ½ dl mandelmjöl. ½ msk fiberfin. 100g smör. Gör såhär. Blanda ihop mandelmjöl, fiberfin och smör, platta ut massan i en form