Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Varken blomkål eller vitabönor är särskilt skarpa i smaken, så snåla inte på kryddorna. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Lägg vitabönor i blöt över natten och koka dem sedan enligt anvisningen på förpackningen. Späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens 3 dl GoGreen svenskodlade vitabönor (torkade)
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Sätt ugnen på 250°. Lägg dem på en plåt med skalet upp och rosta i mitten av ugnen 10-15 min tills paprikorna fått färg, de ska bli mörka. Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare 10 min. ca 10 min Tillsätt kokta vitabönor och koka ytterligare
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Katja Kristoferson 2 burk(ar) vitabönor , sköljda och avrunna. Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa, späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för fast
Fasolia är en vanlig maträtt i många länder och kan tillagas på många olika sätt. I Marocko kallas den här rätten Loubia vilket i Irak är en annan typ av bönor, haricoverts
Det ska bli en smet som du lätt sedan brer ut på plåten. 1 Blötlägg ca 7 dl vitabönor i rikligt med vatten i minst 12 timmar. 2 Koka bönorna i nytt vatten i en timme. 3 Sätt ugnen på 200 grader. 5 Häll av vattnet och mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer tills det blir ett mjöl. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka. 7 dl vitabönor, kokta
• Hetta upp oljan i en gryta. • Tillsätt bönorna, vitlöken, krossade tomater och paprikan. 600 g frysta bönor1 gul lök1 morot3 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater1 paprikavattendilllite oljasalt, peppar• Hacka löken, moroten, vitlöken och paprikan. Låt koka i ca 30 minuter, tills bönorna blir mjuka. 600 g frysta bönor
Gillar du chili kan du gärna tillsätta det i grytan för att få lite sting på den. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.