Finhacka löken och stek den på medelvärme. Så det här är en indiskkyckling curry. I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
Servera till t ex ris och stekt anka ellerkyckling. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. 4 dl kycklingbuljong. 3-4 ringar konserverad ananas i bitar
Servera med blomkålsris eller basmatiris. Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den. Krydda med salt och peppar. Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott
Kör dina rostade kryddor i en kaffekvarn eller kryddkvarn och tillsätt dem till lökfräset. Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indiskkyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar
Visserligen kan man ju käka smakrika grytor även om det är sol och varmt, vi var flitiga gäster på en indisk restaurang på Teneriffa i somras och vi överlevde, men det är ju något med grytor och höst som hör samman eller hur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.