Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Rödvinsås. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Bind upp oxfilen med bindgarn, krydda med salt- och svartpeppar samt pressad vitlök. Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med
Tillagade oxfilémedhasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Börja medpotatiscocotterna. Skala och skär potatisen i mycket tunna, mindre skivor. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.