Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Under tiden, smält en bit gorgonzolaost i en kastrull och servera som sås till köttet. Vitlök i skivor (1 stor klyfta till ca 400 gram kött). Sätt i en ugnstermometer i köttet och stek den mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 56°. Låt köttet vila ca 15 min under folie innan det skärs upp. ca 400 gram kött
Bryna lite. Information, hämtat från in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. När den visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa
När man lagar kött av riktigt hög kvalitet rekommenderar jag att alltid använda en stektermometer. Tiden i ugnen varierar kraftigt beroende på storlek/tjocklek på köttet men räkna med 1-1. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du trancherar det. Vid 52 grader är köttet rött (jag skulle säga "medium/rare") men absolut inte rått. Vill man ha ett lite mer genomstekt kött kan man låta det gå till 55 grader
Köttet blir riktigt mört och saftigt. Ju långsammare köttet tillagas i ugnen desto godare blir det, så har du tid se till att ha låg temperatur på ugnen