När du gör bakpotatis hemma så lovar jag att det blir mycket fräschare och godare (precis som den mesta maten du lagar själv istället för att köpa ute)
Turkiskmatkrönika i Jämtland. I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket
Varje gång jag lagar turkiskmat inser jag att jag gör det för sällan. Tyvärr hade jag inget turkiskt vin hemma så det fick bli ett rött vin från utmärkta producenten Luretta i regionen Emilia-romagna
Inlägget Turkisk gryta tillagad i ugn dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Tapsi och briam 6 portioner 800 g högrev (eller något annat kött som passar att ha i grytor) 1 msk torkad timjan 2 tsk paprikapulver 0,5 tsk sjukryddor 3 msk tomatpuré Ca 0,5 dl olivolja 3 dl vatten Salt & peppar Grönsaker. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 3 msk tomatpuré. 4 st tomater
10 vitpepparkorn. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer. Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer 1-2 torkade långa chilifrukter
W bakar fortfarande en hel del efter recept ur boken Vi bakar och lagar mat. Nu ska ja jobba med tavlorna för att sen kasta mig iväg och köpa packningsmaterial som är slut
Inlägget Ezme- Turkisktomatsallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ezme är en fräsch, turkisk mezzerätt som gärna serveras som en aptitretare med bröd eller som tillbehör till grillat
Veckomenyer & Topplistor. Snabbt och lätt är som vanligt min filosofi i vardagsmaten och med två små bebisar här hemma är det nu mer än någonsin mitt matmantra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.