För cirka 1 1/2 vecka sedan så la jag in sill, det gäller att vara ute i tid så man inte behöver göra allt dom sista dagarna sen sitter mn där på Julafton helt slut pga all stress
Det blev som vanligt mycket snack om julmat och sillsorter på jobb innan de lediga dagarna tog över. Tobias hade spanat ut ett recept på fänkålssill som jag tyckte lät supergott
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Den här rätten har jag haft i rockärmen ett tag nu. hittade inspirationen hos Millas Hälsoblogg. tanken var att de skulle göras måndag kväll, men som ni vet ni som följt bloggen var inte de våra bästa dag
Supergod rätt, rätt och slätt. ). 4-5 pers175 grader1 fläskfilé ca 600 g1 pkt bacon1 stor purjolök eller 2 gula lökar330 ml matlagningsgrädde100 g kantarellost, tex creme bonjour1 köttbuljongtärning1 tsk paprikapulverpeppar1 dl torkade kantarellerBryn fläskfilén i skivor och lägg över i en mindre ugnsfast form
Det här var en utsökt upptakt på min långa, sköna semester. Eftersom jag redan var i färd med att packa inför vår resa till Korsika, hann jag inte blogga om denna goda måltid