Förrätter skaldjur

Förrätter skaldjur

Toast skagen med löjrom

Toast skagen med löjrom

Till morsdag-present fick mamma att barnen skulle laga till en 3-rättersmiddag där mamma fick bestämma vem som skulle laga vad
Retro 80-talets goda Black and White

Retro 80-talets goda Black and White

Jag och några kompisar fick för oss att ha en retro-kväll och minnas sin ungdoms glada middagar, nu skulle det bara bestämmas vilket årtionde som skulle vara temat, 70, 80 eller 90 tal
Räkcocktail

Räkcocktail

Skiva salladslök, tärna gurka och nektarin. Blanda samman lök, gurka, nektarin och ärtor. Vispa ihop äggulor, vinäger, senap och en pressad vitlöksklyfta
Räkcocktail i glas

Räkcocktail i glas

Är räkorna djupfrysta, tina och skala dem. Dela räkorna i mindre bitar. Tina ärterna. Ansa och strimla sellerin fint
Räkcocktail med len sås

Räkcocktail med len sås

Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv. Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt
80-talets räkcocktail

80-talets räkcocktail

Lilla Montörsgatans räkcocktailFredags- eller lördagsmys - gör en klassisk räkcocktail. En riktig 80-talare men här i en som jag tycker mycket god tappning
Räkcocktail

Räkcocktail

Trots att vi bor i Göteborg, är det rätt sällan vi äter färska skaldjur. Det blir havskräftor någon gång per år och någon enstaka räkfrossa
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten