Gillar framför allt hennes 40-årsfest då det var charterresa med spanskt tema som gällde. Het tomatsallad8-10 tomater2 schalottenlökar1-2 röd chili (beroende på hur het ni vill ha den)1 lime1 kruka korianderflingsaltsvartpepparchiliflakes. Sås2 lökar4 vitlöksklyftor1-2 röda chili1 tsk smoked paprika1 tsk garam masala2 krukor korianderolja2 tsk gurkmeja6 msk finhackad mandel2 x 400 g burktomater (gärna Mutti)1 kycklingbuljongtärning300 g kokande vatten2 x 400 g krämig kokosmjölkca. Kulfi - indisk glass - 12 port2 burkar (ca 4 dl) sötad kondenserad mjölk6 dl vispgrädde2 tsk kardemummafrön (ej malda)1 påse saffranca. //Malin 8-10 tomater. 1-2 röd chili (beroende på hur het ni vill ha den). 1-2 röda chili
Men tillbaka till menyn, blev det till förrätt. Men väl hemma bjöds det på 3-rätters som gick hem hos våra gäster. Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter. In i ugnen på 225°C i 50-60 min. ca 10-15 minuter
Till förrätt gjorde jag getost-quesadillas med salsa. Köpte färdig Sangria på systembolaget, så det blev en liten drink på balkongen innan middagen, till den blev det rökta mandlar
25-30st vannameiräkor (ASC-märkta). 10-15 minuter på låg värme. Låt stå så i 5-8 minuter, vänd runt nån gång för att fördela musslor och räkor. 25-30st vannameiräkor (ASC-märkta)
1-1,5 kg grytbitar av nötkött. Boeuf Bourguignon, 4 pers 1-1,5 kg grytbitar av nötkött. Igår var Berra och jag hembjudna till våra vänner på middag, men det var på vippen att det inte blev någon middag för Markus kände sig inte så pigg
Men vi fortsätter att fasta som vanligt och kanske börjar flera av er om på nytt nu efter semestern och vad passar då bättre än en härligt komponerad fastemeny med hela 3 sommriga recept. 2 meny som jag kallad Smarrig Sensommar, låt smaka. 2 menyer för att underlätta dina fastedagar. Kolla då in mina e-böcker som innehåller över 12 dagsmenyer för 5. 2 Meny. 2 dieten - Näringsrika, kalorieffektiva & goda recept
Snabbgravad lax med papaya- och mangoströssel. Vi glömde helt bort kameran efter att gästerna väl kom (fast jag vill minnas att jag tog bilder, men inga finns i kameran - skumt)
Här kommer förslag på hur en veckomeny se ut. Så här kan ett väldigt varierat menyförslag se ut. Har du kanske inte riktigt hittat tillbaka till den kost du vill hålla
Confiterade betor med frasig ostronskivling, ättiksmajonnäs, persiljeolja och machesallat, Landgång med gravade sommargrönsaker, krämigt ägg och ramslöksmajonnäs, Karamelisserade jordärtskockor med potatis- och getostpuré, cruditéer och ölsky
Mitt förslag på Nyårsmeny kommer här. Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk 4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad Efterrätt Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten. Dukar gör jag med linne och glitter Här hittar du fler menyer till nyår 6-8 portioner. 150-200 g crabfish
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.