Detta käcka recept tog jag ur ett nummer av Vi föräldrar. Jättelätt och väldigt gott. Skulle lika gärna kunna ha uteslutit äggen faktiskt därför lade jag det som veganrecept
Aubergine"kött"bullar är också en utav minafavoriter, det som är lite läskigt är att de ser precis ut som köttbullar och de som smakat säger att de smakar precis som köttbullar, antar jag hittat något riktigt bra
. Okej, det här är nog den godaste veganska rätten jag någonsin lagat. Såååå gott. Jag hittade den här pastan gjord av bovete och sötpotatis i en affär och då kom iden
4 personerGrönsås. ca 20 "knytten" fryst spenat2-3 tsk mjukost1 st vitlöksaltvitpepparRödsås. 1 burk krossade tomater2 msk Ajvar150 g majs på konserv2 tsk oregano3 kvistar färsk rosmarin1 tsk mejramsaltsvartpeppar4 morötter4 stora champinjoner1 aubergine1 dl riven ost4 lassangeplattor (beror på vilken form man använder)1 tomatGrönsås
Allt var bra förutom mina blodfetter. Vi pratade om kosten och om allt möjligt annat som skulle kunna påverka värdena och gick igenom alla mina dåliga vanor
Ni kanske minns att Monsieur och jag åt vegansk galette på Strykjärnet i Visby i höstas. Då önskade jag mig något krämigt, för även om vi inte äter (animalisk) ost så vill vi som äter hel-vegetariskt faktiskt inte äta torra rätter där osten bara uteslutits
Lätta att göra och goda bönbiffar/burgare. Serveras förslagsvis i hamburgarbröd med vegansk majonnäs, solrostorkade tomater, rödlök, sallad, senap och ketchup