Mina favoriter

Mina favoriter

  • 23 Recept
Mina favoriter
Baliräkor

Baliräkor

Skala räkorna. Häll av musselspadet och spara det. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna
Rökt vildsvinskorv

Rökt vildsvinskorv

Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Rökt vildsvin med konjakspetsad trattkantarellsås

Rökt vildsvin med konjakspetsad trattkantarellsås

Inför nyår med en massa folk här hade jag tänkt helgrilla ett litet vildsvin i år. Med riktigt dåligt väder så blev det omplanerat till att röka det i stället, då det blev lite mer kontrollerad miljö när regnet kommer från sidan och det endast är någon plusgrad
Röka sidfläsk

Röka sidfläsk

Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Korv med citronknorr

Korv med citronknorr

I söndags var det åter dags för lite korvastoppning i köket, det är faktisk ett bra tag sen sist, nästan så att den där kungakronan halkar lite på sniskan
Vildsvinssalsiccia

Vildsvinssalsiccia

Jag provade att göra salsiccia med vildsvinskött (karre). Det som är speciellt att göra korv med vildsvinskött är att man får komplettera med grisfett för att det är så lite fett
Vildsvinssalsiccia

Vildsvinssalsiccia

Ett par av mina största matupplevelser har varit tillsammans med min fru, i Italien och med Salsiccia
Fransk lantkorv

Fransk lantkorv

Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Pappas köttkorv

Pappas köttkorv

Sedan pappa dog för drygt 2 år sedan har jag inte ätit någon köttkorv. Kräsen som jag är har jag insett att vill jag ha köttkorv så måste jag laga den själv
Köttig julkorv

Köttig julkorv

 Det är en speciell känsla att göra sin egen korv och det har blivit allt vanligare att stoppa korv, inte minst till jul
Grekisk lammkorv

Grekisk lammkorv

Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord

Lammkorv med örter

Blir ca 2 3/4 kg. Beräkna ca 125 g korv per portion. Obs. Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla
Sremska

Sremska

Skär allt kött i kuber som senare går ner i köttkvarnen. Blanda med alla övriga ingredienser och låt ligga övertäckt i kylen 3-5 dygn (ingen fara, kryddorna konserverar köttet)
Salsiccie hemmagjorda  (italiensk korv)

Salsiccie hemmagjorda (italiensk korv)

Blättlägg fjälster i 4-5 timmar. Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda oxfärs och fläskfärs, blanda även ner säcket
Älgkorv stark

Älgkorv stark

Hacka all peppar fin ta med allt även fröna. Blanda detta med 1/3 av smeten från grundreceptet. För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
Älgkorv

Älgkorv

Börja med att koka potatisen och mosa den och låt den kallna. Finhacka schalottenlökarna och krossa enbären fint
Älgkorv vitlök

Älgkorv vitlök

Hacka vitlöken fint eller kör den i en mixer. Bland den nu med 1/3 av smeten från grundreceptet på älgkorv