Inför nyår med en massa folk här hade jag tänkt helgrilla ett litet vildsvin i år. Med riktigt dåligt väder så blev det omplanerat till att röka det i stället, då det blev lite mer kontrollerad miljö när regnet kommer från sidan och det endast är någon plusgrad
Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Hämtade röken som jag har tillsammans med brorsan i veckan. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
I söndags var det åter dags för lite korvastoppning i köket, det är faktisk ett bra tag sen sist, nästan så att den där kungakronan halkar lite på sniskan
Jag provade att göra salsiccia med vildsvinskött (karre). Det som är speciellt att göra korv med vildsvinskött är att man får komplettera med grisfett för att det är så lite fett
Räms korv till vänster och Diedrichsens till höger. Två av bidragen i Årets kock 2011 innehöll korv och naturligtvis så såg jag mig manad att prova recepten
Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Sedan pappa dog för drygt 2 år sedan har jag inte ätit någon köttkorv. Kräsen som jag är har jag insett att vill jag ha köttkorv så måste jag laga den själv
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Skär allt kött i kuber som senare går ner i köttkvarnen. Blanda med alla övriga ingredienser och låt ligga övertäckt i kylen 3-5 dygn (ingen fara, kryddorna konserverar köttet)
Hacka all peppar fin ta med allt även fröna. Blanda detta med 1/3 av smeten från grundreceptet. För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare