Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här
Var på Crêperiet 4-knop i veckan. Ett mysigt och osigt ställe. Inspirerades till följande middag. 2 portioner (4 laggar)1 ägg2,5 dl mjölk1,25 dl mjöl - gärna bovetemjöl(Jag använde dock fullkorns-dinkelvetemjölannars blanda graham och vetemjöl)salt+2 nävar svamp1 stor klyfta vitlök1 påse färsk bladspenat (100 gram)några körsbärstomater2 rejäla nävar riven ostcitronRör ihop smeten till pannkakorna
RAW bovete-banan-gröt. Ingredienser. / 1 dl helt bovete som legat blötlagt under natten (0. 4 US cup) / 1 banan / 1/2 tsk kanel / 1 nypa salt / 2-3 tsk agavesirap / 1/2 msk chiafrön som legat i 1/4 dl vatten (0
Idag åker jag på semester i en vecka och ska passa på att koppla av ordentligt så därför kommer det inte bli något bloggande innan jag är tillbaka igen
Efter gårdagens succémiddag så fick jag inspiration till dagens. Blev ännu en fejkrisotto gjord på matvete och idag blev den, vilket jag knappt trott var möjligt, ännu godare
I helgen passade jag på att baka lite. Ett så kallat snabbak, men med fantastiskt resultat. Ett 20-tal gudomligt goda mellanmålscookies, bakade på bland annat cashewnötter, kokos, hallon och banan
I söndags slog jag på stort och unnade mig lite sött och gott till eftermiddagsteet. "Nyttig" i detta sammanhang är väl en sanning med modifikation, men i jämförelse med en klassisk brownie är denna variant i alla fall ett nyttigare, hälsosammare och kanske till och med godare alternativ
För att lyfta fram den fantastiska kokossmaken (och gömma banansmaken) rostar jag mina skivor och serverar sedan med exempelvis kvarg och kanelstekta äpplen eller varma hallon, keso och kokosflingor - mums
Jag serverade mina med kesokvarg ena dagen och chokladkesokvarg den andra. Ännu ett pannkaksrecept. Ja, jag får liksom inte nog av dessa godbitar och just de här är allt för delikata för att hålla för mig själv
Idag kände jag att det var dags för helt vanliga proteinpannkakor. Inga nya smakkombinationer, utan bara pannkakor som faktiskt smakar som pannkakor skall göra