Nu är vår helg i Åhus slut och vi är alla mätta, goda och glada. Vi har haft väder långt över förväntan, härligt sällskap, trevliga miljöer, bad för dem som vågade, massor av god mat och dryck
Ett recept som verkligen är värt att testa, kalasgott. För 4 personer behöver du4 st portionsbitar av lax1 purjolök3 dl grädde2 dl creme fraiche2 dl riven parmesanCitronpepparSaltPinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
På vardagar så försöker vi att hålla oss nyttiga. På helgerna kan det däremot bli lite mer onyttigt. LCHF är ju inte så skoj när man som jag gillar allt vad bakning heter, lchfgodsakerna är inte speciellt goda
Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Hoppas ni alla haft en härlig Nationaldag. Har ni firat på något speciellt sätt. Här har vi bara tagit det lugnt, barnen har badat och vi har bara njutit
Denna goda kyckling har blivit en riktig favorit här hemma. Vi blev bjudna på denna av min vän Erika och det är verkligen perfekt bjudmat eftersom den både är god och perfekt att förbereda dagen innan
Det här gjorde vi förra veckan tillsammans med pasta och det blev så gott. Ingredienser. 500-600 gr kycklingfilé salt, peppar 1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra) 2 dl matlagningsgrädde 1 msk kycklingfond 1/2 dl soltorkade tomater 1/2 kruka färsk basilika 1 dl riven färsk parmesan olivolja Banka ut kycklingfiléerna, dela dem i mindre bitar och krydda med salt och peppar på båda sidor
En tomatsallad behöver inte alltid serveras kall. eller vänta det skall den aldrig göra. den skall alltid vara rumstempererad för att den skall smaka som bäst
(Jag delar mina i mindre bitar) Sätt ugnen på 220 °. Har du bråttom, får du oväntat besök eller du helt enkelt inte känner för att stå i köket i många timmar