När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas. Sätt in oxfilén i ugnen på 64 grader i 3 timmar. Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel pålågvärme. Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk
Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv. Härom dagen fick jag en förfrågan om ett bra recept på älgstek. Men tyvärr så hade jag inte levererat ett recept på detta inlägg
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Häll på raps- eller olivolja. Lägg gärna på ett lock mot slutet. Lägg upp som på bilden. Stek rödingfileerna i smör+rapsolja först på köttsidan ganska snabbt, ca 2 min
Trixet är att ha den i ugnen på väldig låg temperatur. Sätt in köttet efter frukosten på morgonen gör något annat hela dagen och njut av köttet på kvällen
Lägg ned köttet och låt puttra tills det blivit varmt på svag värme. Vi frågade tonåringarna vad dom hade lust att göra under semestern, den äldsta han ville inte alls haka på och dottern hon sa, ska det bara va vi som åker iväg
Maken var i huvudstaden härom veckan och åt då diverse godsaker på olika restauranger. När han kom hem la han en beställning på en god köttbit med potatiskaka smaksatt med västerbottensost och rödvinssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.