Det här är ett riktigt klassiskt recept som jag inte lagat på många år. Fantastiskt gott och enkelt. Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt
på Operakällaren och finalinspelning av tv-serien Stjärnkockarna. Innan jag bjuder er på denna fina rätt så är en liten förklaring och klagosång på sin plats
Det här är ett av mina favoritbröd, vi hade det förrut i matsalen på Operakällaren. Tomat BrödKrossade tomater 1000 grBagerisikt 900 grVetemjöl 800 grMaltsirap 140 grJäst 150 grOlivolja 50 grSalt 35 grBasilika 7 grTimjan 4 gr Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till
”Arrabbiata” tomatsåsen vi fick lära oss kvällen då vi var i Operakällarens festvåningskök, var ett recept Stefano Catenacci fått lära sig av sin far, Arrabbiata betyder ungefär ”att vara arg” på Italienska och kommer sig av hettan som finns i såsen pga chilin… En enkel & god bassås som är bra att kunna
Först övervägde jag att inte ha i alla 200 g som stod i receptet, men påminde mig om att receptets upphovsman har varit kökschef på Operakällaren i 15 år och gjorde maten till Vickans bröllop
Filmen fick mig att tänka på premiärvisningen på Operakällaren i Stockholm, pressvisningen med Lutfiskens vänner och de 14 lutfiskrätter vi blev bjudna på
I juryn ingår ett 20-tal av Sveriges mest meriterade kockar, bland andra Karin Fransson, Hotell Borgholm, Borgholm, Björn Frantzén, Frantzén och Lindeberg, Stockholm, Malin Söderström, Moderna museet, Stockholm, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Anders Vendel, Vendel Restauranger, Malmö, Henrik Norström, Lux Stockholm, Stockholm, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Ulrika Bengtsson, Roger Smith, New York, Magnus Ek, Oaxen, Mörkö och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Stockholm
I morgon bakar vi en klassisk äppelkaka från Operakällaren, en lagom pysslig söndagssyssla. Jag har köpt Ulf Wagners kokbok "Minnen och menyer" och det finns mycket gott i den boken, vill jag lova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.