Knepet med en knäckepizza är att lägga på osten först innan pålägget. I Lindvallen åt vi knäckepizza till middag en kväll, av det enkla skälet att det går så snabbt att göra och att det är så vansinnigt gott
Späd ut med mjölk tills du får en krämig konsistens och servera. För att få lite mer variation på min dotters måltider brukar jag växla vilka grönsaker jag tillagar svamprisotton tillsammans med
Mindre kolhydrater än mjölk och grädde, mättar bra och perfekt att ersätta välling med till de små. Den proceduren brukar egentligen gälla om man kör med hela ägg och alltså har i vitan, eftersom den innehåller ett ämne som i stor mängd ofta inte är hälsosamt i rå form
Värm lite smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme. Jag brukar alltid ha frysen fylld med grönsakspuréer nedfrysta i isfack för att på så vis enkelt kunna smuggla ner extra grönsaker i Veras mat
Ingefäran ger såsen lite sting och gillar man chili kan man såklart krydda med det också. Antingen kan man blötlägga över natten, koka upp på morgonen och låta stå på eftervärme över dagen
Ett tips är att göra degen hemma och ta med på utflykten i en försluten påse. Kavla inte för tunt, det är godast om brödet är lite tjockare (sen jäser det upp något när det gräddas också)Om du inte har en kruskavel som jag använder på bilden, så kavlar du ut med vanlig kavel eller plattar till som om du skulle göra en pizzabotten
Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Du som är klar och nöjd med recept och så stannar här för här har jag gått lite bananas med bilder för jag tyckte att det såg så himla läckert ut och kunde inte sålla så hårt bland bilderna jag tog
Häll i tomat ochsmåkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlök och paprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.