Krydda laxen med salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger
Krydda fisken med salt och peppar. Vispa ihop grädde, yoghurt, mango chutney, tomatpurè- eller ketchup med salt och lite peppar i stekpannan och låt koka ihop till en sås
Laxen är vanlig färsk lax med skinn stekt på medelstark värme (i mycket smör) och salt & peppar. Det var ett tag sen jag lagade riktig mat och bjöd på ett recept, så här kommer ett som jag blev väldigt nöjd med
Krydda den med salt. Tillsätt ris och curry och låt det fräsa med 1 minut. Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Smaka av med salt. Krydda med salt och vitpeppar. Stek biffarna på bägge sidor i en blandning av olivolja och smör på medelvärme så att sesamfröna blir gyllenbruna
Hittar du inte pak choi i affären så går den bra att ersätta med kinakål (sk salladskål). Börja med att röra samman dressingen så den får stå och dra under tiden du lagar till resten av middagen
Lax är otroligt tacksamt att använda i mat, det går liksom bara inte att misslyckas med. Den här gången testade jag marinad med japansk soja, ingefära, citron och lite salt och rullade sedan laxkuberna i sesamfrön strax innan jag stekte dem i olja
Salt&peppar. Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.