Koka upp mjölken med vaniljstången. Avsluta med jordgubbarna på toppen. Smörj och bröa en 24 cm form med löstagbar kant. Häll omedelbart smeten i formen och grädda 40-45 minuter i nedre delen av ugnen
Ta av från plattan, låt svalna lite och tillsätt yoghurten. Vi väntar på att mormor och morfar ska komma hit o fredagsfika med oss så jag hoppas hon orkar hålla sig vaken tills dess för om hon väl somnar lär hon vara svårväckt
Hade du tänkt baka semlor idag men inte riktigt hunnit med. Inspirerad av ett recept i senaste numret av tidningen BAKA men med mitt vanliga rulltårtsrecept och lite annorlunda och enklare fyllning
Jag hittade ett recept som Tove gjort på muffins, som hon inte var helt nöjd med, hon tyckte att de blev för kompakta och skulle nog skippa den vita chokladen nästa gång
Jag ville ha en smakrik men inte allt för söt & mäktig bakelse, därför valde jag en botten med smak av mandel & för att mandelsmaken inte skulle ta över allt annat bröt jag av den med ett lager skogsbärsgelé & sen spritsade jag dem med vit chokladfluff som för mig blev pricken över i
Hyvla kall Milda med osthyvel eller skär tunna skivor med en kniv. Täck kakan med margarinskivorna. Klä en långpanna eller ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda näst längst ner i ugnen ca 45 minuter och servera med Milda Vaniljvisp
Mortla saffranen med en nypa socker och rör sedan ut detta i det heta smöret. Hacka smöret i mjölet, antingen i en matberedare eller på bakbord med hjälp av en kniv
Det närmar sig påsk och med det en massa bra anledningar att baka. Vill man göra den ännu mera påskig kan man stansa ut den med kakformar som till exempel ägg eller kycklingar
(Jag varken smörjer eller bröar mina formar, när jag använder såna med löstagbar kant, jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten och river bort pappret runt om